σεμιναρια

Τον Φεβρουάριο του 2020 το WWF υλοποίησε τρία ημερήσια σεμινάρια σχετικά με το πρόγραμμα στο πλαίσιο του Unilever Food Solutions Academy. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Four Seasons με τη συμμετοχή στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκειά τους η ομάδα του WWF Ελλάς παρουσίασε το περιεχόμενο και τα οφέλη του προγράμματος Hotel Kitchen, ενώ οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με τον αναλυτικό Οδηγό του WWF για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία, ανακαλύπτοντας πρακτικές συμβουλές και εύκολες μεθόδους για τη μέτρηση, τη μείωση και τη σταδιακή πρόληψη της σπατάλης στα στάδια παρασκευής και σερβιρίσματος γευμάτων. Μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να μάθουν πρώτοι τις προκλήσεις, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στα 3 ξενοδοχεία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

Επιπλέον, στη δεύτερη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε το διαδικτυακό συνέδριο «Hotel Kitchen: Η επόμενη ημέρα» τον Νοέμβριο του 2020, ενώ τον Μάρτιο του 2022, στο e-conference “Τα ελληνικά ξενοδοχεία ενάντια στη σπατάλη τροφίμων”, το WWF παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνεργασίας του με 11 ξενοδοχεία στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω, εστιάζοντας σε καλές πρακτικές, στην εκπαίδευση προσωπικού και στην ενημέρωση των επισκεπτών.

Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με όραμα τη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπεύθυνων επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, το WWF Ελλάς υλοποίησε τον Φεβρουάριο του 2021 δυο σεμινάρια, στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) και τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde, ενημερώνοντας συνολικά περισσότερους από 300 φοιτητές για τον καίριο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν ως επαγγελματίες στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στην ορθή αξιοποίηση των πρώτων υλών.